Verschillende soorten condensdrogers

Mar 26, 2019 | Condensdroger | 0 comments

Mar 26, 2019 | Condensdroger | 0 comments

Als je al eens op zoek bent geweest naar condensdrogers of wasdrogers, dan weet je dat er een hoop keus is uit verschillende soorten condensdrogers. We hebben hieronder alle verschillende soorten condensdrogers met informatie onder elkaar gezet.

Op deze manier wordt het een stuk makkelijker voor jou om te kiezen uit de grote hoeveelheid water drogers op de markt. Lees snel verder als je meer wilt weten over condensdroger en witgoed.

Warmtepompdroger

Ben je iemand die van zuinig en duurzaam houdt? Dan is een warmtepompdroger misschien wel de geschikte soort condensdroger voor jou. Het is namelijk een speciaal ontwikkelde droger die een stuk minder stroom verbruikt door het hergebruik van warmte om zo de kleding te drogen. Als we deze soort droger gaan vergelijken met bijvoorbeeld een normale condensdroger of een luchtafvoerdroger, dan zien we al snel dat deze soort droger tussen de 50% en 60% zuiniger is. Houdt er wel rekening mee dat een warmtepompdroger vaak een stuk duurder is bij aankoop.

Korte droogtijd

Daarnaast duurt het drogen met een warmtepompdroger wat langer doordat deze droogt op een relatief lage temperatuur. Gemiddeld duurt een droogbeurt ongeveer tussen de 100 en 110 minuten. Ben je dus iemand die erg veel waarde hecht aan duurzaamheid en een betere wereld? Dan kun je door te kiezen voor een warmtepompdroger geld besparen door het lage energieverbruik en ook nog is het milieu helpen.

Luchtafvoerdroger

Je hebt het vast al wel eens gezien de witte buis uit het zolderraam als je door een straat rijd. Dit is een onderdeel van een luchtafvoerdroger. De warme en vochtige lucht wordt namelijk afgevoerd door deze buis. Houdt er dus rekening mee bij aanschaf van een luchtafvoerdroger dat je de beschikking moet hebben over de ruimte om deze buis te kunnen plaatsen en of dat je toegang hebt tot buiten via een raam bijvoorbeeld om de lucht weg te laten vloeien. Doe je dit niet dan zou de zolder vol komen te staan met natte damp, dit is natuurlijk niet goed voor de muren en zal tot schade lijden.

Relatief goedkoop in aanschaf

Een groot voordeel van een luchtafvoerdroger is het feit dat ze qua aanschaf relatief goedkoop zijn. Ook ideaal is het feit dat je kleren snel droog zijn door de hoge temperaturen. Let hierbij dan dus wel op dat je geen kledingstukken in de droger doet die niet tegen hoge temperaturen kunnen. Over het algemeen duurt een wasbeurt ongeveer 80 minuten. Een nadeel van deze snelle droogtijd is dan natuurlijk dat de luchtafvoerdroger niet heel zuinig is.

Condensdroger

De meeste huishoudens maken gebruik van een condensdroger. Het is een droger die ervoor zorgt dat de vocht in de lucht wordt gecondenseerd en die vervolgens wordt opgevangen in een waterbak. Vervolgens kun je deze waterbak legen na gebruik. Ook kun je ervoor kiezen om een leiding aan te sluiten waardoor het water direct wordt afgevoerd naar het riool, dit bespaart weer wat tijd. Over het algemeen is een condensdroger niet duur bij aanschaf, maar wel duur in gebruik helaas door het energieverbruik.

Als we de condensdroger gaan vergelijken met een luchtafvoerdroger, dan zien we weinig verschil in aanschafprijs, maar ook in snelheid van het drogen of het energieverbruik. Houdt er wel rekening mee dat een condensdroger vaak meer onderdelen heeft en kan het soms zijn dat je washok helaas niet altijd vochtvrij blijft door de damp. Zorg er dus voor dat je washok altijd goed geventileerd wordt om schimmels door vocht te voorkomen.

Gasdroger

Als laatste kun je ook nog kiezen uit een gasdroger. Het is een wasdroger die lucht verwarmt door middel van gas. Over het algemeen zorgt dit ervoor dat een droogbeurt een stuk sneller verloopt in vergelijking met elektriciteit. Als je kiest voor een gaswasdroger, dan kies je voor de zuinigheid in energieverbruik van een warmtedroger en voor de snelheid van een luchtafvoerdroger. Ideaal dus en meerdere voordelen van wasdrogers gecombineerd in één.

Aansluiting gasaansluiting duur

De lucht van een gaswasdroger wordt afgevoerd ook met een buis door een raam of muur. Zorg er dan dus ook voor dat je hiervoor de ruimte hebt en de beschikking hebt over een gat in de muur of een geschikt raam. Helaas zijn er ook nadelen bij een gas condensdroger, zo heb je vanzelfsprekend per se een gasaansluiting nodig om de droger naar functioneren te laten werken. Gasaansluiting zijn vaak duur en veel aanbod is er tegenwoordig niet meer, houdt hier dus rekening mee.

soorten wasdrogers
soorten condensdrogers

Handige & leuke Video’s

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.